Afbeelding

Caritas: financiële steun daklozenopvang

REGIO - Caritas Polderland is een hulporganisatie van de samengevoegde parochies van Purmerend en omliggende gemeenten en heeft onder andere tot doel financiële steun te verlenen aan personen en gezinnen in financiële nood en steun te verlenen aan organisaties van maatschappelijke dienstverlening aan minder bedeelden. Deze en volgende maand voert Caritas een actie voor steunverlening aan het AOP (Algemeen Opvangcentrum Purmerend).

Het AOP is een organisatie in Purmerend die onder andere als doel heeft de opvang te verzorgen van dak- en thuislozen. Caritas haakt aan bij de maatregel van de regering om aan iedere huishouden zowel in november als december een energiecompensatie te geven van 190 euro. De regering heeft voor deze algemene maatregel gekozen omdat er zeer snel gehandeld moest worden voor groepen die in financiële nood komen door de hoge energiekosten.

Door de algemeenheid van de maatregel komt de compensatie ook terecht bij mensen en gezinnen die deze compensatie niet of niet geheel nodig hebben. De regering accepteert dit nadeel omdat een specifieke maatregel die gericht is op een speciale groep inkomens op korte termijn niet uitvoerbaar was.

Caritas verzoekt om de bijdrage van 190 euro per maand te schenken aan het AOP voor hulp aan de toenemende groep van dak- en thuislozen. "Het is een blijk van solidariteit aan de minderbedeelde inwoners van Purmerend en omgeving. Het AOP besteedt de giften aan projecten waarvoor geen subsidiemogelijkheid beschikbaar is", zegt de heer Mooijer van Caritas.

Het geld kan gestort worden op rekening van het AOP: NL84ABNA0481577955 en ANBI-nummer: RSIN: 805378479 onder vermelding van actie Caritas. Voor verdere informatie kan men terecht bij Kees Tol, secretaris van PCI Polderland. Zijn e-mailadres is PCIPolderland@gmail.com).

Caritas helpt samen met de Diaconie van de Protestantse Kerk ook mensen in financiële nood waar geen andere hulp voor beschikbaar is. Zij houdt iedere dinsdag spreekuur in de Koepelkerk van 10.00 uur tot 12.00 uur. Van tevoren kan ook een afspraak gemaakt worden door een mail te sturen aan caritaspolderland@gmail.com

Afbeelding