Keuringen rijbewijs CBR in Amsterdam en omstreken

REGIO - Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig voor 75-plussers, voor degenen die een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer het CBR om medische reden het bezoek aan een arts verplicht stelt.

Automobilisten kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen in Amsterdam (op drie verschillende locaties) en omstreken (o.a. Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen en Aalsmeer) medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00 / € 55,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs €7 0,00.

Een afspraak voor het spreekuur kan men uitsluitend maken via RegelZorg: gemakkelijk en snel via de website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport van een oogarts: www.regelzorg.nl/oogarts of even bellen.

De Procedure

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin vier maanden voor deze datum met het verlengen van het rijbewijs, indien ook een medische keuring is vereist. 

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. Deze vragenlijst over de eigen gezondheid moet eerst zelf worden ingevuld invullen en dan opsturen naar het CBR. Als antwoord volgt het verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Op dát moment is het pas mogelijk een afspraak te maken voor de keuring.

De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure staat op de website van RegelZorg.


Karaoke in Kadoelen

KADOELEN - Buurtkamer Kadoelen houdt op vrijdagavond 25 november een karaokeavond. Zaal open 19.00 uur, start 19.30 uur. Toegang € 2,50. Buurtkamer Kadoelen, Nathan F. Israelweg 3A. Zie ook www.buurtkamerkadoelen.com.