Deze week in Zukke Zorgen!

Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur besteed het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis. 

De nachtmerrie van iedere ouder is dat je kind wordt opgenomen in het ziekenhuis. En ook als de zorg fantastisch is en de verpleegkundigen geweldig lief zijn, het ziekenhuis is gewoon geen aangename plek voor kinderen. Daar wil Stichting DaDa iets in betekenen. Stichting DaDa heeft een droom: goede Kinderzorg in heel Nederland waarbij de focus ligt op kindvriendelijkheid, goede (visuele) communicatie en een goede ouder-kind relatie. 

Stichting DaDa zet zich in om juist deze belangrijke punten terug te laten komen in alle Nederlandse ziekenhuizen. Stichting DaDa maakt ziekenhuizen kindvriendelijker. Zo krijgen alle kinderen die opgenomen worden in het ziekenhuis een kleine DaDa giraf om een positieve ervaring te hebben tijdens hun opname. Helaas worden deze belangrijke zaken niet gefinancierd vanuit het ziekenhuis of de gezondheidszorg, 

Stichting DaDa

Woensdagavond 30 november 2022 sluit André van Duivenbode aan bij Zukke Zorgen. Toen André zijn zoon veel tijd in het ziekenhuis moest doorbrengen vielen hem een aantal dingen op, zoals de matige kindvriendelijkheid binnen veel instellingen. Als hij ooit tijd, moe en energie zou overhouden zou hij zich gaan inzetten om dit te verbeteren. Vanuit die gedachten is Stichting DaDa geboren. Wilt u meer weten over deze stichting, luister dan op woensdagavond 30 november tussen 19.00 uur en 21.00 uur naar LOVE Radio!