Maak van sinterklaasavond een gezellig gebeuren.
Maak van sinterklaasavond een gezellig gebeuren. (Foto: Archief Rodi)

Ideeën voor een gezellige pakjesavond

Vaak zijn de Sint-cadeaus al binnen een half uur uitgepakt. Dat kan ook anders! Op zoek naar leuke ideeën om Sinterklaas te vieren? Dit zijn een paar manieren voor een gezellige sinterklaasavond.

Spelletjes zijn favoriet tijdens sinterklaasavond

Spelletjes zijn veruit favoriet deze avond. Alle cadeautjes zitten, zoals het hoort, in een jute zak. Zodra iemand een spelletje wint, mag hij een cadeautje uit de zak halen. Een superleuke manier om heel lang over het uitpakken van alle cadeautjes te doen. Verzamel korte spelletjes en leg ze klaar.

Speurtocht

Of maak een speurtocht naar de pakjes: laat je kinderen door het hele huis gaan door hen steeds een nieuwe aanwijzing te laten vinden. Onderweg kun je al cadeautjes verwerken in de speurtocht, maar je kunt de kinderen ook aan het eind belonen met de mand met cadeaus. Tijdens de speurtocht laat je iedereen natuurlijk allemaal opdrachten doen. Schrijf met pepernoten het woord Sint bijvoorbeeld!

Film kijken

Samen met de familie voor het uitpakken eerst een film kijken kan ook leuk zijn, met z'n allen op de bank. Chocolademelk met slagroom, banketletter, pepernoten, speculaas erbij en laat maar komen de avond. Na de film kan pakjesavond echt beginnen. Een leuke manier om de avond (of middag, voor de kleinsten!) langer te laten duren.

Bezoek van Sint en Piet

De ultieme manier om pakjesavond te vieren is door Sinterklaas en zijn Pieten uit te nodigen voor een bezoekje bij je thuis. Succes gegarandeerd bij kinderen tussen de vier en zeven jaar. Het bezoek hoeft echt niet lang te duren en specialer dan dit wordt het niet.

Surprises

Last but not least: de Sinterklaas surprises. Vooral ontzettend leuk in een gezelschap met oudere kinderen en volwassenen. Bij voorkeur knutselt iedereen iets voor de ander en doet daar een leuke rijm bij. Je kunt lootje trekken en het bij een grotere surprise laten, maar je kunt ook kleine pakjes maken voor iedereen. Van te voren spreek je met elkaar de hoogte van het bedrag van de cadeautjes af.