Duurzame kerstboom bij de Beemstergaard.
Duurzame kerstboom bij de Beemstergaard. (Foto: pixabay)

Duurzame kerstbomen bij De Beemstergaard

BEEMSTER - Elk jaar worden in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen verkocht. Het merendeel verdwijnt na gebruik in de verbrandingsoven. De meeste van deze bomen komen van verder weg en leggen dus behoorlijk wat kilometers af voordat ze in je kamer staan. Daarnaast worden bij de teelt vaak kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Dit kan duurzamer. Het initiatief van www.adopteereenkerstboom.nl past goed bij de doelstelling van de Beemstergaard daarom zijn zij vanaf dit jaar uitgiftepunt en plantlocatie geworden. 

Hoe werkt het ? 

Vanaf 28 november ben je dagelijks welkom  van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur, en zaterdag tot 12.00 uur in de Beemstergaard om de mooiste kerstboom uit te zoeken, die boom waar jij blij van wordt. De boom heeft een penning met een uniek nummer. Met dit nummer kan jij je boom registreren en wordt het helemaal jouw boom. Je betaalt de adoptieprijs + € 10,= statiegeld.  

Statiegeld terug

Na de kerst breng jij jouw boom weer terug naar de Beemstergaard. Is de boom nog in goede conditie en zit de penning nog in de boom , dan krijg jij de € 10,- statiegeld terug. Wij planten hem dan op een mooi plekje in de boomgaard en zorgen de rest van het jaar voor jouw boom. 

Klaar voor volgend jaar

Volgend jaar krijg je in november een mail en kun je jouw boom weer reserveren. En als je in de Beemstergaard komt om te oogsten of gewoon om rond te kijken, dan kun je natuurlijk altijd even bij jouw boom gaan kijken hoe het met hem gaat. Zo blijft jouw kerstboom lokaal, sparen we het milieu en binden ook nog een beetje koolstof met de groei van jouw kerstboom. Hiermee maken we samen de wereld weer een stukje mooier. 

Meer informatie

Meer weten? Kijk dan op www.beemstergaard.nl.

Eigen penning.