Winter-Kerst-Matinee Volendams Vocaal Ensemble met Jan Mühren

VOLENDAM - Ze hebben er lang naar uitgekeken, maar zondag 11 december a.s. is het eindelijk zover! De leden van Het Volendams Vocaal Ensemble geven voor het eerst weer een concert met publiek en daar verheugen ze zich geweldig op. Dat gekozen werd voor een concert medio december is geen toeval. Juist in deze tijd van het jaar is het verlangen naar warmte, licht en saamhorigheid groot.

Muziek is daar onlosmakelijk mee verbonden. Samen met dirigent Lorenzo Papolo is de afgelopen maanden intensief gewerkt aan een prachtig programma met sfeervolle liedjes die de winter en de Kerst bezingen. Songs als `In Winter` en `The Snow Begins To Fall` roepen beelden op van een onbetreden sneeuwlandschap en er is niet veel fantasie voor nodig om de dwarrelende sneeuwvlokjes te zien vallen. Natuurlijk ontbreken ook de kerst evergreens niet; van `The little Drummer Boy` tot `Winter Wonderland` en van `The Holy City` tot `I Am Dreaming Of A White Christmas` het is er allemaal! Volle koorklanken worden afgewisseld met nummers waarbij solisten zich laten horen.

Het koor beschikt uit eigen geleding over enkele goede solistische stemmen en daarnaast verleent niemand minder dan zanger Jan Mühren zijn medewerking. Jan Mühren is een geboren en getogen Volendammer die als zanger/gitarist met de groep Next One veel optredens deed. Sindsdien treedt Jan ook solo op en bracht hij meerdere albums uit. Koor en solisten worden muzikaal begeleid door Carla Braan die een eigen muziekstudio heeft en wijd en zijd geroemd wordt door haar concertbegeleidingen. Met Carla Braan aan de vleugel belooft het een mooie muzikale middag te worden, met licht klassieke en voor iedereen herkenbare muziek.

Locatie van het concert is kerk De Swaen aan de Voorhaven 15 te Edam. Door de bescheiden omvang van de kerk is de afstand tussen het koor en de bezoekers klein en dat maakt de beleving van het concert nog intenser. De entree bedraagt slechts € 10,00 en daar is dan ook nog de koffie/thee in de pauze bij inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Leuke keuken Kleine Kerkstraat in Edam vanaf 5 december en bij de ingang van de kerk. Het concert begint om 14.30 uur.

Winterconcert: Volendams Vocaal Ensemble
Locatie: Kerk De Swaen, Voorhaven 15 Edam
Entree: € 10,00 ter plaatse, koffie/thee inbegrepen
Datum: Zondag 11 december 2022
Aanvang: 14.30 uur. Kerk open om 14.00 uur