Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Vrijwilliger bij Imkerij Beelease

TUINDORP OOSTZAAN. Buiten is het koud en dat komt omdat de winter is begonnen. De honingbijen hebben winterpauze en zitten dicht op elkaar zodat de temperatuur in het bijenvolk aangenaam blijft. 

'Het is stil in de bijenkast maar wij zitten niet stil' zo laat Dirk Dekker namens de stichting weten. 'De kasten worden schoongemaakt en opnieuw geschilderd. De kastraten worden met wasplaten voor het voorjaar opgeknapt en gereed gemaakt voor het nieuwe seizoen over 3 maanden.  De zaden in onze plantenkas zijn gezaaid en na het kiemen moeten de kleine plantjes verpot worden. Het is veel werk voor de vrijwilligers bij Beelease. Heb je zin om te helpen en tijd voor een korte introductie en rondleiding, dan ben je van harte welkom.'  

Cursus

Met een “ik blijf regelmatig komen “afspraak kan elke vrijwilliger de basiscursus bijenhouden 2023 vanaf donderdag 23 maart gratis volgen. 

Deze cursus van 10 lessen duurt tot eind juli. De cursus volgt een nieuw lesprogramma Hands-on geschikt vanaf 16 jaar en ouder. 

Kom je als vrijwilliger ons te helpen, neem contact op met 020-6374179 of stuur een e-mail naar info@beelease.nl of kom naar de unieke en mooie locatie Noordoogst, Meteorenweg 280 op dinsdag of woensdag.

Afbeelding