Hemma Honders, Myriam Koning en Wendy Koedijk komen in actie voor kerstcadeaus.
Hemma Honders, Myriam Koning en Wendy Koedijk komen in actie voor kerstcadeaus. (Foto: aangeleverd)

Kerstcadeau-actie voor kinderen Voedselbank Alkmaar

Algemeen

ALKMAAR - Een cadeau met de feestdagen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom besloten Hemma Honders, Myriam Koning en Wendy Koedijk de handen ineen te slaan en in actie te komen.
Al een aantal jaar zorgen wij er met kerst voor dat de kinderen van de ouders die bij de voedselbank Alkmaar en omgeving komen een tas met een aantal kerstcadeaus krijgen.

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. 40% van de mensen die de voedselbank helpt is kind. Ook bij de voedselbank Alkmaar is het aantal kinderen dit jaar met bijna 35 % gestegen. Deze kinderen krijgen te weinig (gezonde) voeding, en voor cadeaus tijdens de feestdagen is al helemaal geen ruimte. Daarom zamelen ze ook dit jaar weer geld in zodat deze kinderen wél een leuk kerstcadeau krijgen. Vorig jaar hebben Hemma, Myriam en Wendy voor bijna 200 kinderen van 0 tot 18 jaar mooie cadeaus kunnen kopen. 

Wie mee wil doen kan een bijdrage storten op NL31 RABO 0361 9859 40 t.n.v. h.honders onder vermelding van; Voedselbank actie Kerst.

Afbeelding