Vrij Zijn theater speelt Sneeuwwitje.
Vrij Zijn theater speelt Sneeuwwitje. (Foto: aangeleverd)

Vrij Zijn speelt ‘Sneeuwwitje en de zeven Alkmaarders’

Algemeen

ALKMAAR - Bezoekers kunnen vanaf 16 december weer genieten van een prachtige sprookjesvoorstelling in het meest bijzondere theater van Alkmaar voor jong en oud. Vrij Zijn theater speelt het verhaal van Sneeuwwitje.

In december en januari wordt in het sfeervol ingerichte Vrij Zijn theater in Oudorp Alkmaar het verhaal van Sneeuwwitje gespeeld. Dit bekende sprookje was het uitgangspunt voor het geheel zelf geschreven verhaal door Anderson Farah. Anderson zorgt altijd voor verbinding met de stad Alkmaar en in dit verhaal in het bijzonder met zeven (bekende) Alkmaarders. Deze zeven spelen een prominente rol tijdens de voorstelling. In de voorstelling kunnen bezoekers genieten van bijzondere dieren, prachtige kostuums, artistieke make-up, emoties en vele ‘feel good’ momenten! In dit verhaal komen goed en kwaad de hele tijd samen, zit er heel veel humor in verwerkt, en heeft de boze koningin genoeg middelen om Sneeuwwitje te betoveren?

Deze unieke voorstelling is juist voor kinderen zeer geschikt. De rollen van de zeven Alkmaarders maar ook andere rollen worden gespeeld door kinderen en tieners. Zij vertellen over hun dromen, dromen die uit zijn gekomen, dromen die nog waargemaakt moeten worden, kortom, een heerlijke voorstelling om bij weg te dromen. Zo zit er naast een educatieve kant een boodschap in het verhaal: ‘Volg je hart, want dat klopt. Geef nooit op!’ Uiteraard hebben de volwassen acteurs ook een hele grote bijdrage in deze productie.

Een voorstelling die zeer geschikt is voor de hele familie, die niet alleen magisch is voor de kinderen, maar ook met een knipoog naar volwassenen die de humor in de details zullen ontdekken. Dit alles in een sprookjesachtig ingericht theater waar u ook het grootste kerstdorp van Alkmaar kunt bewonderen in de pauze en na afloop van de voorstelling.

Kerstuitje

De première vindt plaats op 16 december om 19.30 uur. In totaal zijn er tien voorstellingen waaronder vele matineevoorstellingen, ook tijdens de kerstvakantie en op tweede kerstdag. De kaartverkoop is gestart. 

Voor info: www.vrijzijntheater.nl/agenda-tickets/

Bij groepen vanaf 15 personen hanteren we speciale tarieven, neem hiervoor contact op met kassa@vrijzijntheater.nl.. Avondvoorstellingen aanvang 19.30 uur: 16 december (première), 23 december en 6 januari. Matineevoorstelling aanvang 14.00 uur: 17, 18, 24, 26 en 27 december 2022 en 7 en 8 januari 2023.

Sneeuwwitje.