Leer nieuwe mensen kennen tijdens de buurtdiners van Resto VanHarte.
Leer nieuwe mensen kennen tijdens de buurtdiners van Resto VanHarte. (Foto: M.F.A. Bakker)

Buurtdiner tijdens Week tegen Eenzaamheid

Algemeen

ALKMAAR - Tijdens de Week van de Eenzaamheid organiseert buurtrestaurant Resto VanHarte gezellige ontmoetingsdiners. Mensen die zich eenzaam voelen kunnen op dinsdag 4 en woensdag 5 oktober tijdens een driegangendiner nieuwe mensen leren kennen.

Van 29 tot en met 6 oktober is de Week tegen de Eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen buurtrestaurant Resto VanHarte en sponsor Albert Heijn mensen door heel het land met elkaar in verbinding aan de eettafel. In Alkmaar vinden de ontmoetingsdiners plaats op dinsdag 4 oktober bij Wijkcentrum Overdie aan de Van Maerlantstraat 8-10 en op woensdag 5 oktober bij Alkmaar Hoeverstaete (voorheen de Vleugels) op Terborchof 1. Klanten van de Albert Heijn kunnen daarnaast onder het genot van een hapje en een drankje aanschuiven bij speciaal opgezette mini-restaurantjes in de supermarkten en zo kennismaken met de formule van Resto VanHarte. Elke winkel deelt daarbij een aantal dinerbonnen uit om mensen uit te nodigen eens bij Resto VanHarte te komen mee-eten.

Aanmelden voor een diner kan via www.restovanharte.nl of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Reserveren is verplicht. De inloop is vanaf 17:30 uur en de diners starten om 18:00. Het diner kost acht euro. Voor inwoners met de Alkmaarpas kost het diner slechts vijf euro. Vrijwilligers die willen meehelpen zijn welkom.