Regionale producten bij Buurderij Alkmaar.
Regionale producten bij Buurderij Alkmaar. (Foto: Bo van de Wall Perne)

Regionale producten bij Buurderij Alkmaar

ALKMAAR - Bij Buurderij Alkmaar vind je al sinds 2017 de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio. Je koopt rechtstreeks bij lokale boeren en ambachtelijke producenten. Verse groenten & fruit, vlees, brood, zuivel, drank en lokale delicatessen; het hele assortiment van zo’n 30 producenten staat op de website. 

Bestel via www.buurderijalkmaar.nl

Het aanbod wisselt regelmatig en hangt samen met het seizoen. Onder andere Pluktuin van Geesje, Bakkerij Raat, Fermento en De Duintuin zijn aangesloten. De Buurderij wil mensen terug in contact brengen met wat ze eten en laten zien wie hun eten produceert. We zijn bewust van verspilling en denken na over verminderen van afval. Door lokaal te kopen legt Boeren & Buren de kracht en het eigenaarschap van wat er op mensen hun bord ligt terug bij de consument. Zo kan er uiteindelijk een duurzaam voedselsysteem ontstaan. Oorspronkelijk komt dit innovatieve concept overgewaaid uit Frankrijk. Sinds de opening is Buurderij Alkmaar de best lopende in Nederland (er zijn 25 actieve Buurderijen in NL). 14 en 15 januari viert Buurderij Alkmaar haar 5e verjaardag met een boerenmarkt in de Grote Kerk Alkmaar. 

Eenvoudig

Het werkt heel eenvoudig. Op www.buurderijalkmaar.nl maak je een keuze uit het ruime aanbod, plaats je bestelling en betaal online. Op dinsdagavond haal je jouw bestelling op bij Buurderij Alkmaar bij VERS eten & drinken, of woensdag bij een van de drie afhaalpunten in Koedijk en Alkmaar.

Benieuwd? Kom eens kijken hoe het er aan toe gaat! Wij zijn elke dinsdag aanwezig van 17:30 tot 20:00 bij VERS Eten & Drinken (naast Alkmaar CS).