Afbeelding
(Foto: Google Maps)

‘Burgemeester Kampschoërstraat moet grondig op de schop’

Algemeen

De Burgemeester Kampschoërstraat in Monster moet op de schop en voor de rest van het dorp moet er een nieuw verkeersplan gemaakt worden. Dat vindt Westland Verstandig, die het college daarover bevraagt.

Het college heeft toegezegd dat de straat in 2022 wordt gereconstrueerd, maar een recente uitspraak van verkeerswethouder Pieter Varekamp is voor WV reden om het onderwerp weer op tafel te leggen. Daarin zou de wethouder hebben aangegeven dat er gemiddeld 64 vrachtwagens door de straat rijden en dat de gemiddelde snelheid 32 kilometer per uur bedraagt. Ook zouden de nieuwe wijken in het dorp nauwelijks leiden tot meer verkeer.

Fractievoorzitter Peter Duijsens lijkt die cijfers in twijfel te trekken. “Uit oudere rapporten blijkt echter dat in 2003 al metingen gedaan zijn waaruit blijkt dat er 367 vrachtwagens per etmaal door de Burgemeester Kampschöerstraat rijden.” Ook verwijst Duijsens naar een rapport uit 2006 waaruit blijkt dat de straat ook toen al onderwerp van gesprek was.

“In 2006 werd al aanbevolen om er een 30 km-weg van te maken en de weg te kwalificeren als een erftoegangsweg”, gaat Duijsens verder. “In 2006 kwamen er al 4.551 verkeersbewegingen voor en dat is nu alleen maar veel meer geworden. Gezien de breedte van de weg en ook de gevolgen van de verkeerssluis zal een eenrichtingsverkeersweg wellicht een oplossing zijn van de problemen, zij het dat dan weer wel snelheidsbeperkende maatregelen genomen moeten worden.”

De fractie vraagt het college ‘verdergaande structurele maatregelen’ te nemen aan de Burgemeester Kampschöerstraat en voor heel Monster een goed verkeerscirculatieplan op te stellen.