In 2019 leek de Lierse carnavalsvereniging het al te voorspellen: het is een kwestie van geduld...
In 2019 leek de Lierse carnavalsvereniging het al te voorspellen: het is een kwestie van geduld... (Foto: De Theebukkers)

Carnaval in De Lier en Wateringen geschrapt

Algemeen

In De Lier en Wateringen zal ook dit jaar geen carnaval worden gevierd. De verenigingen zien door corona en de maatregelen daartegen geen mogelijkheid om het feest te vieren.

Lang hadden ze er goede hoop op, maar die lijkt nu toch tevergeefs. “Ondanks de boostercampagne zijn er oplopende besmettingscijfers en is het nu wel duidelijk dat er eind februari geen carnavalsoptocht door ’t Bukkersgat kan rijden”, schrijven de Lierse Theebukkers. De vereniging besluit daarom om geen carnaval te vieren en de activiteiten voorlopig op te schorten. Wel zijn ze op zoek naar mogelijkheden om later dit jaar alsnog een carnavalsevenement te organiseren. “Alles zal hierbij afhangen van de regels die vanuit de overheid worden opgesteld.”

Voor De Jolige Druif in Wateringen valt het besluit extra zwaar: “Dat is erg jammer, temeer omdat De Jolige Druif dit jaar 55 jaar bestaat en het dus een jubileumjaar is.” De vereniging hoopt later in het jaar toch iets in het kader van het jubileum te kunnen organiseren. “Dit kan alleen als de maatregelen verder worden versoepeld en er weer (kleinschalige) evenementen mogen worden georganiseerd. Het kunnen garanderen van de veiligheid van onze leden en bezoekers speelt hierbij een belangrijke rol.”