Tijdens Westland on Stage maken leerlingen kennis met beroepen.
Tijdens Westland on Stage maken leerlingen kennis met beroepen. (Foto: Westland on Stage)

Westland On Stage dit jaar alleen Doe Dag

Algemeen

De 12e editie van Westland On Stage gaat door. Maar, zoals al twee jaar lang met vrijwel alles het geval is; anders dan anders. Op donderdag 19 mei is een Doe Dag waarop Westlandse vmbo-leerlingen kunnen kennismaken met diverse beroepen. Deze oriĆ«ntatie moet hen helpen met het kiezen voor een goede opleiding. Het Beroepenfeest waarop leerlingen kennis kunnen maken met beroepsbeoefenaren kan door corona niet plaatsvinden. 

Ter vervanging van een zaal vol met mensen wordt dit keer gebruik gemaakt van Digimatch. Met behulp van Digimatch stellen de leerlingen zich online voor aan ruim 200 beroepsbeoefenaren en maken afspraken voor de Doe Dag.

Tijdens de Doe Dag op donderdag 19 mei gaan de leerlingen op Werkbezoek bij een bedrijf en maken op actieve wijze kennis met het desbetreffende beroep.

Wie graag jonge Westlanders kennis laat maken met zijn of haar beroep kan zich aanmelden voor Westland on Stage via www.westlandonstage.nl. De organisatie zoekt nog fotografen, ICT-ers, schoonheidsspecialisten en beveiligingsbedrijven.