Maaike de Vries
Maaike de Vries (Foto: Privé)

'Het maakt gescheiden ouders sterker'

In deze rubriek stellen startende Westlandse ondernemers zich voor. Deze keer Maaike de Vries  van Maaike de Vries Coaching en Mediation.

Wat?

"Ik ben mediator en coach. Ik help ouders die gescheiden zijn op een goede manier het ouderschap vorm te geven. Zonder ruzie, struggles of gedoe met hun ex. Als de relatie tussen de gescheiden ouders ok is, dan vinden de kinderen na een scheiding ook wel weer hun weg. Kinderen hebben nooit gekozen voor een scheiding van hun ouders. Daarom is het mijn missie om ervoor te zorgen dat zij er ook zo min mogelijk last van hebben. En dat doe ik door middel van te werken op het niveau van de ouders. Als je zelf als ouder in het moeras van emoties zit, is het zo fijn om een luisterend oor te hebben, ondersteuning te krijgen, zodat je daarna zelf er weer uit kunt klimmen. Het maakt je als gescheiden ouder steviger en sterker."

Waarom? 

"Ik ben op 1 juni 2021 gestart. Hiervoor was ik scheidingsbemiddelaar voor een franchiseorganisatie. Nu ik zelfstandig ben wil ik mij ook meer toespitsen op de fase erna. Ik heb ervaren dat ik in die fase meer van waarde kan zijn en echt weer iets positiefs kan opbouwen met en voor ouders. En dit alles ook met name voor de kinderen."

Leuk?

"Doen wat goed voelt, volgens je eigen ideeën, geeft zoveel voldoening. Het volledig zelf inrichten van je werkzaamheden naar hoe ik denk dat het goed is, is ook heel krachtig."

Minder leuk?

"Sommige trajecten zijn erg uitdagend en vragen veel van me. Dan is het af en toe nodig om iemand op te zoeken om even mee te sparren. Het is voor mij als ZZP’er niet vanzelfsprekend dat je collega’s om te heen hebt, dus je moet er echt zelf naar op zoek. Maar ik ben nog nooit iemand tegengekomen die op mijn vraag 'wil je mij helpen?' het antwoord 'nee' gaf."

Over vijf jaar?

"Ik hoop dat dan de weg naar mijn praktijk algemeen bekend is. Dat de stap om contact op te nemen laagdrempelig is. En dat ik veel ouders weer op weg heb mogen helpen om op een positieve manier het ouderschap, apart van elkaar, in te vullen. Zodat de kinderen absoluut geen last hebben van de scheiding van hun ouders."

www.maaikedevries.com

Afbeelding