Het complete team van GJ, Dé HR-partner is blij met de winst. Remmert Keizer (met beker), Monique Barendse (met beker) en Niels Slieker (met bord) vormen de directie.
Het complete team van GJ, Dé HR-partner is blij met de winst. Remmert Keizer (met beker), Monique Barendse (met beker) en Niels Slieker (met bord) vormen de directie. (Foto: Sarah Vlekke)

GJ Dé HR-Partner aan de haal met MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs:

‘Bevestiging dat we écht op de goede weg zijn’

Door Fred Louter 

Ze moesten er vanwege corona een kleine twee maanden langer op wachten dan gepland, maar de vreugde was er vorige week woensdag absoluut niet minder om. Die middag werd bekend dat GJ Dé HR-Partner in Naaldwijk unaniem was verkozen tot ‘de beste onderneming van Westland’. De uitverkiezing is de kroon op het werk van een bedrijf dat niet alleen helemaal thuis is in alle aspecten van HR, maar zich ook onderscheidt door een heldere visie, een uitgekiend marketingbeleid en last but not least beschikt over een sterk ontwikkeld sociaal en maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel.

Intensief, zo omschrijven directieleden Niels Slieker en Monique Barendse de weken voorafgaand aan de bekendmaking van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2021. "Zeker op de dag zelf was het ongekend spannend," zegt Slieker. "Het voelde alsof ik weer schoolexamen had gedaan en in afwachting was van de uitslag. Zouden we gebeld worden dat we het niet waren geworden? Of kwam de jury langs om ons te feliciteren? Dat laatste was gelukkig het geval. Rond 3 uur werd gevraagd om met het gehele team naar buiten te komen om zogenaamd een filmopname over te doen. Het bleek een truc, want toen we buiten kwamen was er feestmuziek, confetti én een mooie toespraak van juryvoorzitter Lars Boellaard. Daarna is het hier geen moment meer rustig geweest. Van alle kanten felicitaties, lieve reacties, taart, bloemen, geschenken, noem maar op. Het geeft aan hoe groot de impact van zo’n prijs in Westland is. We zijn er met ons team ontzettend trots op, dat moge duidelijk zijn."

DNA

GJ Dé HR-Partner was samen met Biersteker Bouw-, Dak- en Geveltechniek en JPT Personal Training & Coaching een van de drie genomineerden voor de bokaal. Naast de hoofdprijs waren er ook andere prijzen te verdelen. Zo won JPT de prijs voor het ‘meest onderscheidende bedrijf in de branche', terwijl Biersteker het meest vooruitstrevend is als het gaat om duurzaam ondernemerschap. GJ Dé HR-Partner kreeg naast de hoofdprijs ook nog eens de onderscheiding voor ‘Meest maatschappelijk betrokken ondernemer’. Barendse: "Het zit in het DNA van onze oprichter, Remmert Keizer, om verder te kijken dan alleen onze eigen belangen. Dat DNA zit inmiddels verweven in de gehele organisatie. We voelen ons sterk verbonden met ons eigen Westland, de inwoners, de verenigingen, stichtingen et cetera. Daarom zijn we actief in sponsoring, proberen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een arbeidsplaats, we werken samen met scholen, zijn lid van MVO Westland. En dan zijn er nog de activiteiten achter de schermen. Eigenlijk is die MVO-onderscheiding ons bijna net zoveel waard als de hoofdprijs. Dit zegt namelijk heel veel over onze identiteit: wie we zijn en hóé we willen ondernemen."

Visie

Voor GJ Dé HR-Partner zullen de komende jaren in het teken staan van het blijven volgen van de visie. Stick to the plan, is wat dat betreft een treffende uitspraak van Barendse. "Dat verandert niet door het winnen van deze prijzen," aldus de Westlandse. "Dit is een bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar we bruisen ook van de nieuwe plannen en ideeën. We blijven doen waar we goed in zijn en dat is bedrijven en organisaties totaal ontzorgen op het gebied van human resources." Slieker: "HR is - zeker in deze tijd, met in veel sectoren personeelstekorten - een dynamisch vakgebied, met telkens nieuwe uitdagingen. We zitten heel kort op wijzigingen in wet- en regelgeving, zodat we onze relaties direct kunnen voorzien van de nieuwste inzichten. Het geeft ontzettend veel voldoening om zowel kleine als grote MKB-ondernemers te helpen in hun HR-beleid. Sommige bedrijven nemen één module bij ons af, maar er zijn er steeds meer die voor het complete dienstenpakket bij ons aankloppen, bijvoorbeeld voor salarisadministratie of verzuimbeheer. One-stop-shopping dus, zoals dat zo mooi heet."

Natuurlijk haasten Slieker en Barendse zich tot slot te zeggen dat de prijzen een verdienste zijn van het gehele team van GJ Dé HR-Partner. "Zeker, we doen dit met z'n allen. Maar laten we ook niet vergeten onze externe relaties, opdrachtgevers en leveranciers te bedanken. Want zonder hun vertrouwen kunnen wij niet doen waar we goed in zijn. Daarom gaan we binnenkort eens kijken wanneer en hoe we straks met elkaar een leuk feestje kunnen vieren. Want dát dat gaat gebeuren, staat buiten kijf."