Ontmoet u ook graag nieuw talent? Doe dan mee aan CollegeTour!
Ontmoet u ook graag nieuw talent? Doe dan mee aan CollegeTour! (Foto: Rolf van Koppen Fotografie)

Nieuw, jong talent voor de sector

In 2022 organiseert Glastuinbouw Westland voor de vierde maal CollegeTour. Een project waarbij studenten CEO’s uit de glastuinbouw het hemd van het lijf kunnen vragen. Dit jaar wordt gekozen voor een schaalbare variant van het project, omdat met elkaar in groten getale in zalen bij elkaar komen momenteel nu eenmaal niet meer kan.

Studenten verrassen

In deze variant op het van televisie bekende CollegeTour, bezoekt een teler samen met een technisch toeleverancier een mbo-school. Hier geven zij studenten die binnen nu en twee jaar klaar zijn met hun studie een introductie van onze sector. Op verrassende wijze kunnen studenten zien dat de glastuinbouw de komende twintig jaar een ware technische evolutie meemaakt én dat zij hier een belangrijke rol in kunnen spelen als het gaat om het welbevinden en geluk van mensen wereldwijd. Ook vliegt futurist Richard van Hooijdonk tijdens deze gastles digitaal in: hij vertelt over chips in lichamen, het besturen van kassen vanaf je mobieltje en de voedsel(r)evolutie die eraan komt. Daarna krijgen de studenten een opdracht mee van de twee gastdocenten. Tijdens een tweede bijeenkomst, die plaatsvindt bij het bedrijf of bij een tof project, presenteren de studenten hun opdracht aan de teler en zijn toeleverancier. Vervolgens kan er worden gekeken welke studenten graag een stage of baan willen in de sector.

Gastles verzorgen?

Ontmoet u ook graag nieuw talent? Doe dan mee aan CollegeTour! Met een kant-en-klaar pakket bezoeken u en uw (technisch) toeleverancier een mbo-school. Hierna vindt er een tweede ontmoeting met de studenten plaats bij u op het bedrijf, of bij een mooi project. Wie weet houden u en onze sector er wel één of meerdere leuke stagiairs of nieuwe collega’s aan over! Opgeven kan via collegetour@glastuinbouwnederland.nl. Ook voor vragen kunt u terecht bij Ilse de Wilde via 06-13579079.

CollegeTour vindt in 2022 plaats in de regio's Westland, Oostland, Aalsmeer en Noord-Holland-Noord, en is een samenwerking met Greenport Aalsmeer en VNO-NCW. CollegeTour wordt mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt.