Nieuwe situatie Oude Rijksweg.
Nieuwe situatie Oude Rijksweg. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe nieuwbouw in ’t Zand

'T ZAND - Hierbij maak je kennis met het project De Koopvaerder. De naam van De Koopvaerder is te herleiden aan de kooplieden die over het kanaal voerden van en naar Den Helder. Bij het ontwerp van de Koopvaerder is er gekeken wat er past in de omgeving en daarbij ook een mooie bijdrage kan leveren aan de prominente plek aan het kanaal. 

Met het project De Koopvaerder willen zij in T ’Zand woongelegenheid bieden voor de starters en mensen die toe zijn aan de volgende stap. Zo zijn er in het project zes starters appartementen opgenomen. Waarbij ook voor de nieuwe aanwas op de woningmarkt een kans gecreëerd wordt om een prachtig appartement aan te kopen op een om even zo mooie locatie. De starters appartementen zijn allemaal voorzien een ruime slaapkamer, badkamer en separaat toilet. 

Prachtige plek

De acht appartementen op de verdiepingen aan de Dorpstraat zijn voorzien van twee slaapkamers een ruime badkamer en separaat toilet. De vier grotere appartementen op de begane grond hebben een tuin aan de Dorpstraat. Alle appartementen hebben op het binnen terrein een eigen berging met een voorziening om een elektrische fiets op te laden. 

Bij het project hebben ze ook gekeken naar de duurzaamheid en de voorzieningen die ze daarbij kunnen aanbrengen. Je kunt hierbij denken aan een hoge isolatie waarde, zonnepanelen en een energie zuinige verwarmingsinstallatie. Project De Koopvaerder hoopt met de toekomstige bewoners een prachtige plek te creëren aan de Oude Rijksweg.