Je loopt altijd voor je plezier en nooit alleen bij AV Badhoevedorp.
Je loopt altijd voor je plezier en nooit alleen bij AV Badhoevedorp. (Foto: aangeleverd)

Laagdrempelige Atletiekvereniging Badhoevedorp werkt aan vitaliteit

Algemeen

“Bij onze vereniging is er plaats voor iedereen: jong en oud, dun en dik, gevorderde hardloper of totale beginner. Ja, er staat weliswaar ‘atletiek’ in onze verenigingsnaam, maar in feite zijn wij een kleinschalige, gezellige sportclub waar iedereen, van elk niveau, van harte welkom is. En misschien verwelkomen we de echte beginners wel het liefst, want snelle wedstrijdatleten trainen toch liever bij topclubs. In de omtrek van Badhoevedorp zijn er al best veel prestatiegerichte atletiekclubs waar die fanatieke wedstrijdatleten trainen”, weet Mulder. AV Badhoevedorp is juist laagdrempelig voor beginners; er wordt niet zozeer  gestreden om bekers of medailles, maar er wordt puur voor plezier, gezondheid en vitaliteit getraind.

BADHOEVEDORP - “Ben jij gek! Ik ga echt niet bij een atletiekvereniging sporten; ik ben toch veel te langzaam. Ze zien me aankomen daar,” ervaart voorzitter van Atletiekvereniging Badhoevedorp, Jan Mulder, vaak aan reacties als iemand wordt aangeraden om bij een club te gaan hardlopen. 

Inspirerende plek

Wie regelmatig op een verantwoorde manier wil bewegen kan tereecht bij AV Badhoevedorp. “Het motto van AV Badhoevedorp is dat we iedereen een veilige en aantrekkelijke trainingsomgeving willen bieden, maar vooral voor al die mensen die nog weinig of geen hardloopervaring hebben”, vertelt de voorzitter. “Bij ons op de atletiekbaan van het Veldpostpark staan gezelligheid en veiligheid voorop. Juist als je wel wil, maar eigenlijk nog niet zo goed kunt hardlopen, is onze club een fijne en inspirerende plek.”

Er zijn trainers die alle soorten oefeningen en loopprogramma’s hebben gericht om alle sporters op een verantwoorde manier te laten bewegen en blessures te voorkomen. Beginnende sporters worden eerder afgeremd dan opgejut. Gevorderden worden geholpen om hun loopstijl te verbeteren. Het voordeel van de atletiekbaan is niet alleen dat die verkeersveilig en ’s avonds ook goed verlicht is, maar ook dat niemand alleen loopt. Er zijn altijd andere recreatieve sporters aan wie kan worden opgetrokken.

Hardlooptrainingen

AV Badhoevedorp verzorgt hardlooptrainingen voor iedereen in de leeftijd van 18 tot 99 jaar op dinsdag en donderdag vanaf 19.30 uur en op woensdagochtend vanaf 9.15 uur. Ook zijn er inmiddels op dinsdag en vrijdag vanaf 17.00 uur jeugdtrainingen voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool. Er is in alle groepen voor jong en oud nog ruim voldoende plek. Iedereen kan zonder voorafgaande aanmelding gewoon eens langskomen en op proef meedoen. Voor wie wil blijven kost de contributie voor een lidmaatschap 150 euro per jaar.

Zondag 15 mei wordt een gezellige trimloop in het Veldpostpark georganiseerd in de ochtend. Meer informatie: www.avbadhoevedorp.nl.