Slotervaart wordt schoon!
Slotervaart wordt schoon! (Foto: aangeleverd)

Feestje op het August Allebéplein

Algemeen

NIEUW-WEST -  Buurtbudgetplan ‘Samen voor een Schoon, Veilig en Verbonden Slotervaart’ heeft meer dan anderhalf duizend stemmen gekregen. Ze gaan aan de slag met het plan om de buurt schoon te maken en te houden. Het startschot voor het project is zaterdag 19 maart om 15.00 uur op het August Allebéplein.

Zaterdag 19 maart is het de landelijke opschoondag. Kids  kunnen op het  August Allebéplein meedoen met een afval prik bingo om 15.00 uur en volwassen kunnen meedoen met een afval race in groepen. Natuurlijk met een prijsje voor de winnaars. Voor iedereen is er koffie, thee, limonade en popcorn en iets zoets. 

Wensboom

Daarnaast kan er een wens voor het August Allebéplein worden achter gelaten in de wensboom en in gesprek gegaan met de buurtgenoten van ‘Samen voor een Schoon, Veilig en Verbonden Slotervaart’. Meehelpen met het viaduct verven of een prullenbak beschilderen kan ook. En wie ideeën heeft voor een schoon, veilig en verbonden Slotervaart en het August Allebéplein, kan ze kenbaar maken.

Gekleurde kliko’s

Ook krijgen winkeliers deze dag de gekleurde kliko’s, gefinancierd door het buurtbudget. Deze kliko’s zijn uitgevoerd in opvallende kleuren zodat niemand meer om ze heen kan en rommel hopelijk netjes in de kliko’s belandt. 

De winkeliers dragen hun steentje bij door de kliko’s elke dag buiten te zetten en te legen en zo helpt iedereen mee om de buurt schoner te houden.