In gesprek met iemand die de oorlog heeft meegemaakt.
In gesprek met iemand die de oorlog heeft meegemaakt. (Foto: Brandeisfotografie)

Heeft u nog herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog?

Algemeen

NIEUW-WEST - Bij het schoolproject ‘Oorlog in mijn Buurt’ staat de ontmoeting tussen ouderen en leerlingen centraal. Kinderen krijgen les over de oorlog en gaan vervolgens in kleine groepjes mensen interviewen die de oorlog hebben meegemaakt. In de huidige tijd doen we dat niet thuis op de bank, maar op goede afstand op een geschikte locatie op/bij school, in de buitenlucht of via videobellen.

Binnenkort gaan we van start in Slotermeer. We zijn op zoek naar mensen die de oorlog hebben meegemaakt - in Amsterdam of daarbuiten - en die het gesprek met enkele goed voorbereide kinderen uit groep 7/8 willen aangaan. Om te vertellen over de oorlog in hun buurt, opdat zij uw verhaal als erfgoeddrager mee zullen nemen in hun leven. 

Aanmelden

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Sandra Brandeis via sandra@brandeis.nl of 06 54331223. Stichting In mijn Buurt is sinds 2012 actief op scholen en geeft op interactieve wijze les in grote geschiedenisthema’s als Tweede Wereldoorlog, het koloniale verleden een arbeidsmigratie.