Jacobine van der Hoek.
Jacobine van der Hoek. (Foto: aangeleverd)

Jacobine van den Hoek bij Boekhandel Jaspers

BADHOEVEDORP - Jacobine van den Hoek heeft landelijk groot succes met haar tweede roman De roos van Napoleon. Deze roman speelt zich af in het Frankrijk van 1790 en is gebaseerd op historische feiten. Het verhaal gaat over de vrouw die later zal trouwen met Napoleon Boneparte.

Jacobine signeert haar boek aanstaande zaterdag 19 maart vanaf 14.00 uur bij Boekhandel Jaspers, Sloterweg 95.

Slavenopstanden

Joséphine vlucht van Martinique naar Parijs om te ontsnappen aan de slavenopstanden in de Cariben. Haar echtgenoot heeft haar jaren geleden verlaten, ze staat er alleen voor. Bij aankomst blijkt het ook in Parijs onveilig voor haar en haar kinderen; de Franse Revolutie is begonnen. 

Een onwaarschijnlijk mooi en waargebeurd verhaal over lots-verbondenheid

Als ze ervan beticht wordt tegen de revolutie te zijn, belandt ze in een van de beruchte gevangenissen waar koningsgezinden hun tocht naar de guillotine afwachten.

Geschiedenis

Intussen zoekt een jonge militair, Napoleon, op zijn eigen manier naar geluk en erkenning. Net als Joséphine is hij geboren op een door Frankrijk gekolonialiseerd eiland en verloren geraakt in een snel veranderende wereld. Als hun wegen kruisen, verandert de geschiedenis.

Een onwaarschijnlijk mooi en waargebeurd verhaal over lotsverbondenheid. Een grote aanrader voor lezers die houden van de historische romans van Simone van der Vlugt en Susan Smit.


Voor meer informatie: www.boekhandeljaspers.nl.

 

Afbeelding