Ploggend zwerfafval rapen tijdens de BE-KIND Cleanup Runs.
Ploggend zwerfafval rapen tijdens de BE-KIND Cleanup Runs. (Foto: BE-KIND)

BE-KIND Cleanup Run

AMSTERDAM - Rondom de 20e editie van de Landelijke Opschoondag organiseert Mars de BE-KIND Cleanup Runs in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Onder leiding van een trainer wordt er al 'ploggend' zwerfafval opgeruimd. Inwoners worden opgeroepen om deel te nemen om er samen voor te zorgen dat Nederland zwerfafvalvrij wordt. 

Ook de medewerkers van Mars steken de handen uit de mouwen. Mars heeft als doel om ervoor te zorgen dat alle verpakkingen van het bedrijf herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn en wil met het organiseren van de BE-KIND Cleanup Runs zorgen voor bewustwording om zwerfafval onaanvaardbaar te maken. Voor het aanmelden en meer informatie over de actie zie: www.nederlandschoon.nl 


“We kijken voortdurend hoe we minder verpakkingsmateriaal kunnen gebruiken. Daarnaast herontwerpen we onze verpakkingen voor circulariteit en investeren we in nieuwe recyclingmethoden”, aldus Roel Govers van Mars. “Dit sluit mooi aan bij het thema van de Landelijke Opschoondag van dit jaar: Elke verpakking telt. We willen bewustwording creëren bij onze medewerkers en consumenten rondom zwerfafval en sporen aan daar hun rol in te pakken, want alleen samen kunnen we impact maken. Zichtbaar schoonhouden werkt voor een schoner Nederland. Met het organiseren van de BE-KIND Cleanup Runs hopen wij voorbijgangers te inspireren om ook aan de slag te gaan. 'Ploggen' maakt daarnaast niet alleen je work-out intensiever, maar ook de wereld een stukje mooier, een win-winsituatie wat mij betreft.” 

In Amsterdam start de BE-KIND Cleanup Run zaterdag 19 maart om 11.00 uur bij Back Food op de Ceintuurbaan 344. Kijk voor meer informatie op www.nederlandschoon.nl.