Bij Boskoop Creatief start in maart een cursus Encaustic Art, schilderen met bijenwas.
Bij Boskoop Creatief start in maart een cursus Encaustic Art, schilderen met bijenwas. (Foto: Boskoop Creatief)

Korte cursus Encaustic Art

bij Boskoop Creatief

BOSKOOP - Bij Boskoop Creatief start in maart een cursus Encaustic Art, schilderen met bijenwas. De cursus wordt gegeven door docente Annelies Leeflang. Met een klein schilderijzer, gekleurde blokjes bijenwas en speciaal hittebestendig papier maken de deelnemers kleurrijke composities. 

"Het schilderijzer, een mini-strijkijzertje, werkt als een soort 'penseel' en helpt bij het bereiken van speciale effecten. Dankzij de heldere stap-voor stap uitleg van Annelies leert u snel hoe u met het materiaal omgaat en bereikt u al gauw resultaten: kleuren mengen zich onverwacht waarbij verrassende kleuren en vormen ontstaan", aldus Boskoop Creatief. 


"Als maker word je gestimuleerd je eigen fantasie op de 'bijenwas-landschappen' los te laten.

Op kleiner formaat kunnen de schilderijtjes dienen als bijzondere (kerst)kaarten. In de laatste les wordt gewerkt op een klein schilderdoek, waardoor het zich, bijvoorbeeld ingelijst, goed kan lenen als (december)geschenk."

Voor deze vierdelige cursus is schilder- en tekentalent niet nodig, stelt Boskoop Creatief.

De cursus wordt gegeven in MFC De Plataan aan de Snijdelwijklaan in Boskoop op dinsdagochtend 9, 16, 23 en 30 maart van 9.30 tot 12.00 uur. 



Inschrijven kan via:
www.boskoopcreatief.nl.