Huttenbouw collecteert voor Jantje Beton

HAZERSWOUDE-DORP - De Jantje Beton Collecte vindt plaats van maandag 7 tot en met 12 maart. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Ook de Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp (Huttenbouw) doet mee.

"We doen mee omdat we het belang van buiten spelen van harte ondersteunen. Daarbij is het zeer welkom dat 50 procent van de opbrengst direct naar de Jeugdvakantieweek gaat."
"Spelen is belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling", aldus de organisatie van de Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp. "En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen."

"Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen."

De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft gaat direct naar de Jeugdvakantieweek (Huttenbouw). "Onze vrijwilligers komen huis-aan-huis collecteren. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om te doneren, zoals via de QR-code en onze digitale collectebus: www.jantjebeton.digicollect.nl/huttenbouw-jeugdvakantieweek-hazerswoude."

Meer informatie over de Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp en de collecte: www.huttenbouw.com en www.jantjebeton.nl/collecte.