Groene inspiratiemarkt

ALPHEN - In Bibliotheek Rijn en Venen in het centrum van Alphen vindt zondag 22 mei een gratis groene inspiratiemarkt plaats. Van 13.00 tot 17.00 uur is er van alles te ontdekken over hoe men op een leuke manier ‘groener’ kan leven.

"Op de markt komen besteden we onder andere aandacht aan hoe u uw tuin klimaatbestendig en bij-vriendelijk kunt maken en een duurzame(re) leefstijl met minder verspilling en lokaal en plantaardig eten. Ook kunt u speeddaten met een moestuin-, gezonde leefstijl- of energiecoach."

Jong en oud

"De hele middag kan jong en oud deelnemen aan leuke inloopactiviteiten. Bloemzaadbommen maken, tweedehands kleding ruilen, wilde kruidenboter maken en meer. Kinderen kunnen een duurzame mobiliteitsquiz spelen, meedoen met een kinderboekenspeurtocht en kans maken op een leuke prijs."

Proeftuin

"In deze ‘proeftuin voor de toekomst’ is er natuurlijk ook letterlijk iets te proeven. Vega(n) hapjes, gezonde zoetigheid en meer. Neem plaats in grand café Kade 10 voor een lokale zoete of hartige lekkernij en luister naar de live muziek van het Boskoopse duo Koen en Willemijn."

"Fiets of wandel zondag de 22 mei dus zeker even naar de bieb, iedereen is welkom. De markt en alle activiteiten zijn gratis. Neem wel even contant geld mee als u (eetbare) planten, boeken of lokale producten wilt kopen." 

De inspiratiemarkt wordt georganiseerd door het Huis van Duurzaamheid in samenwerking met de gemeente en lokale, duurzame ondernemers en organisaties. 

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt.


Tennisles voor vluchtelingen

BENTHUIZEN - Volgens cijfers van de Rijksoverheid zijn op dit moment zo’n 53.400 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Ook Benthuizen draagt bij door vluchtelingen tijdelijk op te vangen in sporthal de Hil, en voor de langere termijn bij gastgezinnen in het dorp. Om hen wat beweging te bieden en af te leiden van hun problemen, krijgen zij wekelijks tennisles bij de Benthuizer Tennis Club. 

Lees meer op pagina 5.