Het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 wordt hersteld.
Het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 wordt hersteld. (Foto: Blanksma)

Herstelwerk aan het Gebouw Nabij

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het afgelopen halfjaar is er druk gewerkt aan het herstel van het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 in Alphen aan den Rijn. Binnenkort hoopt de aannemer Blanksma het herstelwerk af te ronden. Het gebouw staat op de cultuurhistorische waardenkaart vanwege haar karakteristieke bouwtype, gaafheid van hoofdvorm, materiaalgebruik, gevelindeling en andere details.

De ramen zijn voorzien van dubbelglas, op het dak is een nieuwe isolerende bedekking aangebracht en de afwatering is verbeterd. De dakranden zijn vernieuwd en het hele gebouw is geschilderd in de oorspronkelijke kleuren. De leden van de Nieuw Leven Evangelie Gemeenschap financiering hebben de financiering verzorgd. Tevens heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie van 15.000 euro toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds.

Toekomst

"Met dit project is het aanzien van gebouw niet alleen verfraaid voor de omgeving maar ook behouden voor de toekomst, duurzamer gemaakt en voorbereid voor de energietransitie. Helaas dekt de subsidie maar een klein deel van de totale kosten. Mocht u willen helpen in het herstel van het gebouw met een gift of een renteloze lening dan kunt u via de website www.nleg.nl contact opnemen met de Nieuw Leven Evangelie Gemeenschap. Deze is ANBI-erkend en uw gift is voor de belasting aftrekbaar", meent het bedrijf. "Vooral de ouderen In Alphen aan den Rijn hebben goede herinneringen aan het gebouw. Zo zijn er in het verleden christelijk-verantwoorde films vertoond en was er het inspirerend jeugdwerk van de Hervormde Kerk. Onlangs is er een nieuw eigentijds jongerenwerk begonnen."