In de puberteit verander je veel.
In de puberteit verander je veel. (Foto: archief)

Cursus 'Puber in Huis'

BOSKOOP - "Heb jij een puber in huis? Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alphen aan den Rijn houdt vanaf woensdag 1 juni in Boskoop de cursus ‘Puber in Huis’ voor ouders van pubers tussen de 11 en 16 jaar."

"De puberteit is een periode van grote veranderingen, zowel voor je puber als voor jou als ouder. Het lichaam van de puber verandert en ook het brein en gevoelsleven maken grote sprongen. Je puber ontwikkelt zich naar zelfstandigheid, krijgt een eigen mening en neemt niet meer alles van jou aan", aldus het Centrum voor Jeugd en Gezin.

"Opvoeden kan dan soms best lastig zijn. Je pendelt vaak heen en weer tussen begeleiden en loslaten, met vallen en opstaan. Waar doe je goed aan?"

"Tijdens de cursus wissel je de prettige, maar ook de lastige aspecten van opvoeden uit met andere ouders. Je leert hoe je je kind kunt steunen en hoe je met je puber in gesprek blijft."

"Er wordt aandacht besteed aan het stellen van regels en grenzen. Maar ook de positieve kanten komen aan bod. Want een puber hebben is uitdagend, maar vooral leuk!", stelt het CJG.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en start op woensdag 1 juni van 19.30 tot 21.30 uur in De Plataan aan de Snijdelwijklaan 2 in Boskoop. Deelname aan de cursus is gratis.

Voor aanmelden of meer informatie zie www.cjgcursus.nl.