Afbeelding
(Foto: )

Amsterdam7s 2022 was groot succes

NIEUW-WEST - Het Rugby evenement de Amsterdam 7s werd voor de 49e keer georganiseerd in sportpark de Eendracht in Geuzenveld dat de thuisbasis van de rugbyclub AAC, Rugby Nederland, A.S.R.V. Ascrum en menig andere clubs is.

Het toernooi trakteert haar bezoeker op explosieve rugby 7s wedstrijden, die werden afgewisseld in een bruisende sfeer onder andere op het festivalplein, waar na de zinderende finale in het nationale rugby stadion het eindfeest plaatsvindt.

Ook dit jaar werd er door de vele (inter-)nationale 7s, 10s vets teams gedurende de twee toernooidagen gestreden om de winst. De internationale teams zien het toernooi als een mooi speelveld om hun rugby skills te optimaliseren. Mede dankzij het ijzersterke team van internationale scheidsrechter welke ieder jaar persoonlijk worden uitgenodigd.

Het internationale karakter maakt het event uniek en compleet met trouwe bezoekers jong en oud uit Nederland en overige grote rugby landen als Engeland, Schotland, Wales en Frankrijk, zo ook dit jaar.

Marielle van den Bovenkamp is sinds 2019 voorzitter van de Amsterdam 7s: "Enorm trots ben ik op ons honderdtal vrijwilligers wie er wederom voor zorgde een heel mooi evenement neer te zetten, echt topsport in een ontspannen sfeer. En dat allemaal geregeld in drie maanden tijd, met menig tegenslag. Ik wil dan ook alle deelnemende teams, bezoekers en uiteraard het team vrijwilligers onwijs bedanken. We hebben samen dit prachtige evenement tot een succes gemaakt, de 50e editie van de Amsterdam 7s.” 

Voor meer informatie: www.rugby.nl.

Afbeelding