Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Cheyenne van der Meer wordt opnieuw Nederlands jeugdkampioen wielrennen

Algemeen

BEVERWIJK/NIJVERDAL - Ze heeft al wat nationale jeugdtitels bij het wielrennen op haar naam staan. En afgelopen zaterdag flikte Cheyenne van der Meer het weer. De jonge wielrenster uit Beverwijk was bij de categorie 2 in de leeftijd 10 jaar de beste van Nederland.

De Nijverdalse wielervereniging CC75 organiseerde in samenwerking met Stichting Sportevenementen Hellendoorn Nijverdal zaterdag 11 juni het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen. Op deze dag streden ruim 600 jongens en meisjes voor de felbegeerde rood-wit-blauwe kampioenstrui.

De wielerdag brak aan met een prachtig zonnetje aan een helblauwe hemel. Cheyenne van der Meer, uitkomend voor wielervereniging Avanti, mocht starten in categorie 2, leeftijd 10 jaar. Na het klinken van het startschot, was het de jonge Beverwijkse die het peloton goed op gang trok. Al vrij vlot snel bleek dat er nog 2 meisjes konden volgen. Er werd goed kop over kop gereden om het achterliggende peloton voor te blijven. Meerdere ontsnappingspogingen van Cheyenne werden gepareerd.

Het werd duidelijk dat dit een eindsprint zou gaan worden tussen de 3 dames: Cheyenne, Maud en Malin. Na het doorkomen van de laatste bocht sloeg Cheyenne een gat van 5 meter, maar met nog een sprint van 500 meter voor de boeg, was het nog de vraag of ze deze kon behouden. Cheyenne bleek ijzersterk te zijn, zij hield het gat en sprintte fantastisch af. Zij mag zich vanaf heden viervoudig Nederlands kampioen noemen in de disciplines: veldrijden (2x), mountainbiken en wegwielrennen.

Afbeelding
Afbeelding