Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Makathon Smart Solutions: Voor toekomstbestendige winkelstad Beverwijk

Algemeen

BEVERWIJK - Winkeliers en studenten van ict en economische opleidingen van het Nova College werken samen aan innovatieve oplossingen voor een toekomstbestendige winkelstad Beverwijk. 

Van 20 t/m 22 juni gaan 40 studenten en winkeliers samen aan de slag in een Makathon om slimme oplossingen te ontwikkelen voor actuele uitdagingen in winkelstad Beverwijk. 

Werkvormen  

Tijdens de Makathon van drie dagen wordt gewerkt met werkvormen als Design Thinking en Scrum en de laatste technologieën zoals social media, appas, VR en retail technologie. Zo ontstaan slimme ideeën en oplossingen voor actuele uitdagingen in de transitie naar hybride winkelen. 

Want de toekomst van winkelen is hybride. Consumenten willen producten zowel via on- als offlinekanalen kunnen kopen. 

Collectieve uitdaging

Dit is geen uitdaging van enkel de winkeliers maar een collectieve uitdaging van alle betrokkenen bij het (lokale) winkelcentrum. Juist door de jongere generatie bij deze uitdaging te betrekken kunnen er nieuwe inzichten worden opgehaald die van grote toegevoegde waarde zijn voor de transitie van Beverwijk naar een ‘futureproof’ hybride winkelstad.

De Makathon vindt plaats midden op de Breestraat in het oude pand van Halfords aan de Breestraat 108. Daarmee kunnen de deelnemende studenten niet alleen de winkeliers actief betrekken bij hun oplossingen maar ook het winkelend publiek. 

Iedereen is welkom om de Makathon te bezoeken, in het bijzonder bij de eindpresentaties op woensdag 22 juni vanaf 15:00 uur.