Don Bijl feliciteert de honderd jaar oude meneer J. de Bruijn.
Don Bijl feliciteert de honderd jaar oude meneer J. de Bruijn. (Foto: Evert Ruis)

Burgemeester feliciteert 100-jarige heer De Bruijn’

Algemeen

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bezocht op donderdag 9 juni de heer J.E. de Bruijn. Deze inwoner van Purmerend vierde op die dag zijn 100ste verjaardag.

De heer De Bruijn is op 9 juni 1922 geboren in Amsterdam, hij is daar ook opgegroeid en heeft daar zijn echtgenote Janna ontmoet. Samen kregen zij een dochter. Toen hun dochter na de geboorte van de kleinkinderen naar Purmerend verhuisde, zijn ook de heer De Bruijn en zijn echtgenote naar Purmerend verhuisd. Vanuit een kleine woning in Amsterdam kwamen zij op de Anne Franklaan op de negende verdieping in een 5-kamerwoning te wonen. Dit was voor het echtpaar een eldorado.

Lettergieter

De heer De Bruijn is tot aan zijn pensioen lettergieter en monteur geweest bij grafisch handelsbedrijf Tetterode. In de oorlog is hij tewerkgesteld in Duitsland. 

Op het gezamenlijke motorbootje heeft het hele gezin vele jaren vakantie gevierd. En op 62-jarige leeftijd heeft de heer De Bruijn voor het eerst op de lange latten gestaan.

Meneer De Bruijn houdt van biljarten, schilderen, klassieke muziek en ook leest hij graag. Hij kan letterlijk navertellen wat hij gelezen heeft. 

Echtgenote Janna is vier jaar geleden helaas overleden. Twee keer eerder hebben zij bezoek gehad van de burgemeester, met hun 60- en 65-jarig huwelijksjubileum.

De verjaardag wordt op 9 juni in kleine kring gevierd in Novawhere. 


De heer de Bruijn is in goede handen in Novawhere. (Foto: Evert Ruis)