De overeenkomst bezegeld. V.l.n.r:  Marleen Bakker (communicatie Van 't Hek), Ruud van 't Hek en Pieter Rijser.
De overeenkomst bezegeld. V.l.n.r: Marleen Bakker (communicatie Van 't Hek), Ruud van 't Hek en Pieter Rijser. (Foto: Han Giskes)

Gebr. van ’t Hek partner Reuring Festival

Algemeen

PURMEREND - Funderingsbedrijf Gebr. van ’t Hek wordt meerjarig partner van Reuring Festival. Mede dankzij de steun van Van ’t Hek kan Reuring ook de komende jaren blijven streven naar zijn belangrijkste speerpunt; vrij toegankelijk theater en muziek voor een zo breed mogelijk publiek. Daarnaast past Van ’t Hek, een van oorsprong uit de Beemster afkomstig bedrijf, bij de ambitie van Reuring om een festival te zijn voor de hele regio. Zo vinden er tijdens Reuring dit jaar voorstellingen plaatst op verschillende locaties in Purmerend én de Beemster. 

“Het is geweldig voor Reuring Festival dat één van de grootste ondernemingen uit de regio ons gaat ondersteunen, juist in deze onzekere tijden. Het geeft ons een boost in ons streven een laagdrempelig festival te zijn, als toegangspoort voor cultuur in de hele regio”, geeft Pieter Rijser aan, zakelijk leider van Reuring Festival.  

“Wij delen de passie voor kunst en cultuur en zijn verheugd het allergrootste evenement uit de regio te mogen ondersteunen”, aldus directeur Ruud Van ’t Hek.  

De fusie tussen de gemeenten Beemster en Purmerend staat dit jaar centraal tijdens Reuring. Op de Koemarkt in Purmerend zal een levensgrote kartonnen Beemstermolen gebouwd worden waaraan alle inwoners uit de Beemster en Purmerend kunnen meebouwen. Daarnaast vindt er dit jaar in de Beemster een bijzondere locatievoorstelling plaatst, kan je een Theatrale Fietstocht maken van Purmerend naar de Beemster en is er op de zondagochtend een speciale Theatrale kinderwandeling door het Beemster Arboretum. Het festival zal geopend worden op vrijdagavond 24 juni met een spectaculair percussieoptreden in het Leeghwaterpark in Purmerend.