Na de talkshow kan er met een drankje worden nagepraat in de foyer.
Na de talkshow kan er met een drankje worden nagepraat in de foyer. (Foto: Els Broers)

Geniet mee van de gratis toegankelijke Ondernemerstalkshow in De Purmaryn

Algemeen

PURMEREND - In theater De Purmaryn wordt maandag 20 juni weer de gratis toegankelijke ondernemerstalkshow NV Purmerend gehouden. Rosalie Smit en Jaap Sluis interviewen diverse gasten uit het lokale bedrijfsleven. Met aansluitend een borrel en napraten in de foyer. Aanmelden via info@nvpurmerend.nl is verplicht. De interviews gaan over wat ondernemen leuk, spannend, zwaar of uitdagend maakt. 

Mark Paauw is manager verenigingenzaken en transport bij CONO Kaasmakers uit Westbeemster. Deze coöperatie met ruim 400 leden werd in 1901 opgericht door een aantal melkveehouders uit Noord-Holland. Een bekend merk van CONO is Beemster Kaas, dat door de Nederlandse consument onlangs voor de vierde keer op rij tot meest duurzame kaasmerk werd gekozen. Mark vertelt hoe CONO Kaasmakers traditie en innovatie combineert en belicht de laatste ontwikkelingen in de veehouderij.

Een Noord-Hollands bedrijf dat veel specifieke kennis van voedsel heeft is Leo de Kock uit Purmerend. Zowel kwantitatief als kwalitatief groot in aardappels. Opgericht in 1916 door de toen 21 jaar jonge Leo de Kock die vanuit zijn ouderlijk huis in Landsmeer letterlijk de boer op ging met aardappelen. De eenmanszaak groeide uit tot een begrip in de agrarische wereld en gaat sinds 1989 door het leven als dochterbedrijf van Agrico, een coöperatie van aardappeltelers uit de Noordoostpolder. Mariska Werring (sales directeur) is te gast in de NV.  

Bij Kraakman in Zuidoostbeemster weten ze alles van landbouwmachines. Mark Vreeburg belicht tijdens de NV het belang van innovatie. Sensoren, robots, eindeloze hoeveelheden data, weerstations; anno 2022 kan een beetje agrarisch bedrijf er geen dag meer zónder. En dan hebben we het nog niets eens over via de gps aangestuurde trekkers die zónder boer hun werk op de akkers doen. Mark Vreeburg legt uit hoe dat gaat en vertelt wat er allemaal bij het 350 werknemers en 18 vestigingen tellende bedrijf gebeurt.  

De talkshow is een initiatief van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO:) en het Leerwerkloket, met steun van onder meer theater De Purmaryn, de gemeente Purmerend en Stichting Purmerend 2000 Plus.  

Na de inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld in de foyer. 

U kunt zich aanmelden via info@nvpurmerend.nl o.v.v. een bedrijfs- of organisatienaam en het aantal bezoekers en bent 20 juni vanaf 16.30 uur welkom in de Purmaryn. Mocht u na aanmelden onverhoopt toch verhinderd zijn, dan graag ook weer even afmelden!

Heeft u vragen/suggesties voor de NV-redactie mail die dan naar sluis@decoalitie.nl

www.nvpurmerend.nl