Orgeltochten Noord-Holland bezoekt De Rijp, Kwadijk en Edam

REGIO - Nergens zijn zoveel orgels te vinden als in de regio Noord-Holland. Daarom klinken ook dit zomerseizoen een groot aantal van deze instrumenten tijdens de Orgeltochten Noord-Holland. De eerste serie concerten is op zaterdag 23 juli in De Rijp, Kwadijk en Edam, onder leiding van organist Willem Poot. 

De orgeltocht met organist Willem Poot  start om 10.30 uur in de Grote Kerk in De Rijp,  op de C.G.F. Witte 1854. Om 12.00 uur in de Kerk van Kwadijk, op het Flaesorgel 1866, en is om 14.30 uur in de Grote Kerk te Edam, met B. Smit 1663 en een kabinet orgel uit ca 1850. Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf. Deelname is € 15.00 p.p. inclusief programma, exclusief lunchkosten.

Klassieke ingrediënten

Orgelliefhebbers en geïnteresseerden zijn welkom op deze tocht door het mooie landschap langs prachtige instrumenten in bijzondere kerken. Op vier zaterdagen voeren de Orgeltochten langs (dorps)kerken met historische orgels. Iedere tocht biedt klassieke ingrediënten: kwalitatief goede muziekprogramma’s, eeuwenoude instrumenten en bijzondere kerken. 


Het volledige programma met de te bezoeken kerken is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl