Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Deelnemers gezocht voor locatievoorstelling

PURMEREND/BEEMSTER - In 2023 bestaat de Keyser Kerk in Middenbeemster 400 jaar. Omdat dat de Beemster en Purmerend nu één gemeente zijn, leek dat het Kiemtheater een mooie aanleiding om een gezamenlijke locatievoorstelling te gaan maken. Oude verhalen uit de Beemster en Purmerend komen samen en vormen weer een nieuw verhaal.

Locatievoorstelling voor 400 jaar oude Keyser Kerk

'Blitskikker' wordt een voorstelling in de vorm van een bruiloft die plaatsvindt in en rondom de Keyser Kerk. Het huwelijk vindt plaats tussen een bruidegom uit de Beemster en een bruid uit Purmerend. Er komen verschillende tradities, culturen, waarden en normen bij elkaar die botsen, schuren en verbinden. Het wordt een feest waarbij het publiek actief wordt betrokken als gast. Naast spel is er ook veel ruimte voor dans en muziek. Het geheel speelt zich af in de sfeer van de zestiger jaren met een knipoog naar verleden en heden.

Purmerend en Beemster samen

Praktische informatie

Kiemtheater wil zoveel mogelijk verenigingen uit de Beemster en Purmerend bij dit project betrekken. De repetitieavonden voor de kerngroep theater en muziek vinden plaats vanaf januari tot juni 2023 op de dinsdagavonden in de Keyser Kerk in Middenbeemster. Aanvullende scènes worden volgens een schema op de woensdag of donderdag gerepeteerd. Het basisscript ligt straks vast, maar daarbinnen is er ruimte voor eigen inbreng en het creëren van rollen en acts op maat. Op een bruiloft kan immers van alles gebeuren. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Voorstellingsdata

Zondag 4 juni ‘23: generale repetitie. Vrijdag 9 juni '23 en zaterdag 10 juni ‘23: avondvoorstelling 20:00 uur. Zondag 11 juni ‘23: matineevoorstelling 15:00 uur. Vrijdag 16 juni '23 en zaterdag 17 juni ‘23: avondvoorstelling 20:00 uur Zondag 18 juni ‘23: matineevoorstelling 15:00 uur. 

Aanmelden

Iedereen met en zonder acteerervaring is van harte welkom. Ook muzikanten worden gevraagd zich aan te melden. Hoe meer divers, hoe leuker! Ook bij twijfel: neem contact op en stuur een mail naar: info@kiemtheater.com.



Cara Stolp / regie en artistiek leider


Glenn Liebaut / muzikaal leider


Anke Purmer / productieleider en creatieve duizendpoot


Gerard Kooistra / dramaturg en tekstschrijver