Afbeelding
(Foto: )

Informatiemarkt en lezing over autisme

PURMEREND - Autisme komt bij ruim 1% van de bevolking voor en heeft een behoorlijke invloed op het dagelijkse leven. Wat zijn knelpunten, wat is er nodig en waar blinken deze mensen in uit? Het Autisme Netwerk Zaanstreek/Waterland zet zich al jaren in om dit onder de aandacht te brengen. Op donderdag 30 juni organiseert het netwerk een Autisme Informatiemarkt in de kerk van het Apostolisch Genootschap, Zonnelaan 2 in Purmerend.

Autisme Netwerk Zaanstreek/Waterland heeft als doel een goede en open samenwerking te creƫren tussen alle organisaties op het gebied van autisme in deze regio. Het belangrijkste doel van het Autisme Netwerk is dat mensen met autisme niet tussen wal en schip geraken en zorg op maat aangeboden krijgen. Tijdens de markt presenteren diverse organisaties zichzelf die professioneel of vrijwillig actief zijn voor mensen met autisme en hun naasten. Daarnaast is deze bijeenkomst de plek om te netwerken. De markt is doorlopend en kosteloos te bezoeken. De deelnemende organisaties kunnen helpen met vragen over autisme en aanverwante zaken. Aanmelden is niet noodzakelijk. Dat kan via autismenetwerkzw@gmail.com.

Voorafgaande aan de markt organiseert het netwerk een lezing met Annelies Spek. Zij is hoofd van het Autisme Expertise Centrum in Eemnes, klinisch psycholoog en senior wetenschappelijk onderzoeker. Ze is gepromoveerd op ASS bij volwassenen. Tijdens de lezing zal zij meer vertellen over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van autisme. De lezing start om 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden voor de lezing is wel noodzakelijk en kan via www.autismenetwerkzw.nl/anneliesspek.