Op de groepsfoto, v.l.n.r.: Soukaina Karimi, Eline Bron, Alhussein Abdulrahman, Daniël Pourriahi, Léon Möhlmann en Ching Yi Tang. Hamza Aarrass ontbreekt op de foto.
Op de groepsfoto, v.l.n.r.: Soukaina Karimi, Eline Bron, Alhussein Abdulrahman, Daniël Pourriahi, Léon Möhlmann en Ching Yi Tang. Hamza Aarrass ontbreekt op de foto. (Foto: aangeleverd)

Taekwondo Center scoort op kampioenschap

PURMEREND/UTRECHT - Op zaterdag 11 juni vonden in Utrecht de Open Districtskampioenschappen Stijl plaats. Het wedstrijdonderdeel Stijl is een typische jurysport, waarbij de deelnemers worden beoordeeld op dynamiek, vloeiendheid, krachtige uitvoering en technische perfectie van loopvormen, waarin de diverse taekwondo technieken moeten worden getoond. In het Japans (karate) heten deze vormen kata, bij taekwondo (Koreaans) heten deze vormen poomsae. Vanuit heel Nederland waren deelnemers aangetreden, inclusief de Nederlandse top. Namens Taekwondo Center Purmerend (TCP) reisden Ching Yi Tang, Alhussein Abdulrahman, Soukaina Karimi, Eline Bron, Daniël Pourriahi, Hamza Aarrass, Milan Mikunda en Léon Möhlmann af naar Utrecht.

Deze afvaardiging kwam terug met vijf medailles, waarbij vooral de tweede plaats van Milan bijzonder is te noemen. Immers, hij deed voor de eerste keer mee aan een toernooi en zat in een zwaar deelnemersveld. Alhussein en Daniël zaten weliswaar ook in een grote poule, maar zij hebben al wat wedstrijdervaring. Daarnaast was deelname aan dit toernooi een graadmeter voor Alhussein, die aanstaande zaterdag examen zal doen voor de zwarte band.

Een verdienstelijke prestatie dus voor de Purmerendse taekwondoka's: Zilver voor Milan, Léon en Ching Yi, brons voor Daniël en Alhussein. Soukaina, Eline en Hamza deden voor de eerste keer mee en vielen buiten de prijzen, maar voor allen was het toernooi leerzaam en inspirerend, al is het maar om de Nederlandse top aan het werk te zien, zoals vijfvoudig en huidig Europees kampioen Joel van der Weide.


Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 0299-647735. Tevens heeft de vereniging een website: www.tcp-purmerend.nl

Milan Mikunda met zijn zilveren plak