Marianne de Wolf van Welzijn WonenPlus geflankeerd door Mads (links) en Bart.
Marianne de Wolf van Welzijn WonenPlus geflankeerd door Mads (links) en Bart. (Foto: aangeleverd)

Jonge mantelzorgers in het zonnetje

PURMEREND - Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni, werd extra aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar die binnen hun familie zorg verlenen, extra zorgen hebben of zelf zorg en aandacht missen, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft.

WelzijnWonenPlus organiseert verschillende (gratis) activiteiten voor jonge mantelzorgers in samenwerking met de gemeente Purmerend en andere organisaties. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger heeft WelzijnWonenPlus in samenwerking met MEE en Clup Welzijn een middag georganiseerd voor de jonge mantelzorgers in Purmerend in het Kinderparadijs. Er  werd onder andere fikkie gestookt, popcorn gemaakt, hamburgers gebakken, getekend en gelachen. Vrijwel alle jonge mantelzorgers gingen naar huis met een geschminkt gezicht en/of glittertattoo dankzij Frantasticfacepaint. 

Om de jonge mantelzorgers in Purmerend extra in het zonnetje te zetten, mogen zij een gratis ijsje halen bij Multi Ijs Purmerend. Ben je of ken je een jonge mantelzorger? Stuur een berichtje of bel naar Floor Hemels van WelzijnWonenPlus via 06 389 319 80. Dan zorgt zij ervoor dat de jonge mantelzorger een ijsvoucher ontvangt.