Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Jongeren gezocht voor wijkjury theater

Vervolg voorpagina

Sean: "Het fijnste van theater is dat je het met iemand kunt delen. Ik vind het leuk te analyseren en een mening te geven. En door het meedoen is het cool dat je ziet hoe dat in elkaar zit. Ik ging er heel open minded in en ook weer zo eruit. Musicals zijn nog steeds mijn favoriet, maar ik sta wel open nu om naar andere theatervoorstellingen te gaan."

Krachtig

"Achteraf was ik het meest verrast door de voorstelling van Loes Luca. Ik dacht, een oudere vrouw, wat gaat zij vertellen? En opeens zat ik gewoon te huilen in de zaal.” Nout beaamt dat: "Ik was ook heel erg onder de indruk. Ik vond het vooral heel speciaal hoe ze hetzelfde eindigde als ze begon. Dat was heel krachtig. Het raakte me heel erg.”

Ervaringen delen

Ze vinden het jammer dat het ophoudt nu. Sean had nog wel een seizoen mee willen doen. “In je eentje is het best eenzaam. Hier heb je een fijne groep waarmee je over de voorstelling kunt praten.”

Cadeautjes

Voor de nieuwe jury worden jongeren tussen 12 en 18 jaar uitgenodigd. Jurgen: “We proberen het zo divers mogelijk te maken qua cultuur en opleiding. Ze moeten geen frequente theatergangers zijn maar wel nieuwsgierig.” In september start het nieuwe seizoen. “Het programma is rond. Het zijn echt cadeautjes die worden uitgereikt”, besluit Jurgen.

Aanmelden?

Meedoen met de jongerenjury? Het is kosteloos. Je krijgt er veel voor terug. Vijf voorstellingen in De Purmaryn en vijf in De Verbeelding. 


Aanmelden kan tot 30 juni door een mail te sturen naar Jurgen. jurgenwalch@gmail.com.