Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Amsterdamse Reinvent Tourism Festival

AMSTERDAM-NOORD - Voor de derde keer zal het Reinvent Tourism Festival worden gehouden in Amsterdam. Deze editie van 15 tot 19 juni gaat over regeneratief toerisme: hoe kan toerisme positief bijdragen aan het herstel van de stad? 

Na twee jaar coronacrisis komt het toerisme weer op gang. Hoe zorgen we dat we niet terug gaan naar de oude situatie van overtoerisme? Welke stappen zijn nodig om de bezoekerseconomie juist positief bij te laten dragen aan het cultureel, sociaal, ecologisch en economisch herstel van de stad? Het Reinvent Tourism Festival kijkt dit jaar voorbij duurzaam toerisme naar regeneratief toerisme. Co-creatie Regeneratief toerisme vraagt om co-creatie. 

Tijdens het festival komen mensen uit de toerismesector, wetenschappers, bewoners en bezoekers bij elkaar om het toerisme van de toekomst te co-creƫren. Van 15 tot 17 juni zijn er sessies waarin experts, onderzoekers en pioniers hun inzichten en best practices delen. Het weekend van 18 en 19 juni staat in het teken van bijzondere belevenissen samen met bewoners van Amsterdam Noord. Meer informatie over het programma staat op www.reinventtourism.com/rtf-2022-programme

Reinvent Tourism is een in Amsterdam gevestigde beweging met de visie om toerisme opnieuw uit te vinden als een kracht voor het goede.