Dennis van den Burg
Dennis van den Burg (Foto: aangeleverd)

Kaartverkoop Volksopera op streek

AMSTERDAM-NOORD - Dennis van den Burg, bewoner van de Waddenweg en de bekendste dierenwinkelhouder van Nederland, is hard aan het oefenen voor zijn rol in de Volksopera. De voorverkoop voor het buurtverbindende muziekevenement is van start gegaan en de voorstellingen stromen al langzaam vol.


Dennis van den Burg, een paar jaar terug te zien in de bekroonde tv-documentaireserie ‘Schuldig’, zingt de rol van Jan, duivenmelker in Blauwe Zand. In 1942 moet hij op last van de Duitse bezetter zijn duiven inleveren, dood of levend. Want de vogels kunnen berichten overbrengen aan de geallieerden. Een onmogelijke opgave voor hem. Van den Burg, in het dagelijks leven zelf duivenmelker, oefende met de zangcoach op de droevige aria ‘Di Provenza il mar’ uit de opera La Traviata van Verdi. Straks zal hij zingen voor bijna 1200 toeschouwers, omringd door een groot koor en professioneel klassiek orkest.


Want op 1,2 en 3 juli moet het gaan gebeuren op het Purmerplein. De Volksopera, inmiddels een fenomeen in Noord, verandert het plein dan voor even in een bruisende opera-arena. Meer dan 120 bewoners uit de buurten Tuindorp Nieuwendam, Blauwe Zand en van de Nieuwendammerdijk zijn druk aan het repeteren voor in totaal vier voorstellingen. Centraal thema is ‘Liefde in Tijden van Tweedeling’. In 18 bekende operaliederen voorzien van Nederlandse tekst komen onder andere voorbij: de stormvloed van 1916, het verjagen van NSB-leider Mussert uit Blauwe Zand, de verkoop van corporatiewoningen, lood in het leidingwater, de dreigende sloop van het wijkje Kleine Die en de bouwwoede die door Noord raast. Maar boven alles is het een dramatisch liefdesverhaal.

De première is op vrijdag 1 juli, matinee en avondvoorstelling op zaterdag 2 juli, slotmatinee op zondag 3 juli. Kaarten voor de beide matinees kosten 10 euro en voor de avondvoorstellingen 13 of 14 euro. Kaartverkoop is online, bij de kassa op het Purmerplein op 1-2-3 juli of bij de voorverkoopadressen: Dierenspeciaalzaak Vermeulen/Purmerplein 9, Café Permanent/Waddenweg 4, Place du Pistache/Purmerplein 20 en Dierenspeciaalzaak Ambulia/Havikslaan 9. Amsterdammers met een Stadspas (groene stip) betalen 2,50 euro voor de avondvoorstellingen en 2 euro voor de matinees. Meer info op www.volksopera.nl .