Brahim Abid
Brahim Abid (Foto: aangeleverd)

Nieuwe leden bestuur Noord

De drie leden van het nieuwe dagelijks bestuur van het stadsdeel Noord komen eraan. De namen en partijen zijn bekend. De drie kandidaten van respectievelijk de PvdA, D66 en GroenLinks vormen de komende vier jaar het verlengd lokaal bestuur in Noord. 

Onze medewerker Tom Tossijn belicht de nieuwe ploeg in een uitgebreid artikel op pagina 5.

Transfers

STREEK - Deze week draaien de secretarissen van de voetbalverenigingen weer overuren. Tot en met 15 juni 23.59 uur bestond er de mogelijkheid voor spelers om van club te veranderen. En daar is weer volop gebruik van gemaakt. 

Een opvallende naam in die lange rij is die van Seranio Austin. De veel scorende aanvaller zal zijn loopbaan voortzetten bij het Amstelveense AMVJ. Austin was dit seizoen de afgetekende topscorer van De Volewijckers, dat mede daardoor kon promoveren naar de derde klasse. De nieuwe club is voor Austin geen onbekende. Hij was tussen 2016 en 2019 een aantal seizoenenlang actief voor AMVJ, toen hij besloot naar De Volewijckers te gaan. De club van de Buiksloterbanne noteerde voor Austin 26 wedstrijden waarin hij 22 doelpunten wist te scoren. 

De clubs waar het ledental flink oploopt zijn AGB (+11), DWS (+10), Meteoor Zaterdag (+6), De Meer (+7), DCG (+7), Buitenveldert (+6), maar de meeste aanwas valt te noteren bij TOS/Actief waar maar liefst 17 leden van Geuzen/Middenmeer binnenkomen.