Lianne de Beurs is een van de vier winnaars van deze week.
Lianne de Beurs is een van de vier winnaars van deze week. (Foto: Els Broers)

‘Ik koop bij een winkelier van hier’ is nu al een groot succes

Algemeen

PURMEREND - De promotiecampagne ‘Ik koop bij een winkelier van hier’ blijkt een groot succes. Je ziet de slogan overal voorbij komen: op de sociale media, op borden langs de weg, in advertenties en op de Led-schermen die her en der in Purmerend staan, maar ook achter de vele winkelruiten pronkt de poster. De campagne loopt inmiddels een aantal weken en krijgt veel positieve reacties.

“Ik koop bijna nooit iets online, maar ga gewoon liever naar de winkel” zegt Lia in een reactie op Facebook. “In de winkel kan ik zien en voelen of het product naar mijn zin is en krijg ik desgewenst ook advies voordat ik mijn keuze maak”. En dat is nu precies waar de stenen winkel een meerwaarde voor de consument levert.

In deze tijd van het jaar is het natuurlijk extra sfeervol om te winkelen; straten, pleinen, winkels en horeca zijn mooi verlicht en omgetoverd in een winterse feestdagensfeer. Er worden extra evenementen georganiseerd, zoals de Streekmarkt met ‘Laag Hollandse Makers’ op vrijdag 16 december. Ook horecaman Frans Spijkerman denkt dat al die extra’s de stad leuker maken: “Leuke dingen organiseren voor het publiek zoals deze campagne én als Purmerendse ondernemer ook zelf goed zichtbaar zijn maakt dat mensen graag terugkomen”, vertelt hij.

De winactie die aan deze campagne is verbonden is een groot succes. Al acht winnaars vielen in de prijzen. Hun aankoop bij een van de lokale winkeliers was goed voor een Purmerend Winkelstad cadeaukaart t.w.v. €100,-. Meedoen kan nog tot 23 december: lever de kassabon van je aankoop bij een lokale winkelier in bij een van de inleverpunten (zie hiervoor de Facebook pagina) en ding mee naar een van de cadeaukaarten. Tijdens de laatste trekking wordt er ook een hoofdprijs, een cadeaukaart t.w.v. €250,- verloot.

De inleverpunten zijn: Ladies Fortune (Padjedijk), InStyle (Breedstraat), BRASA (Koemarkt), Berghroos (Wormerplein), Primera (Weidevenne), In’s & Out’s (Middenbeemster) en Echte Bakkers Harry de Groot (Meerland).


Ook Martine Lenior viel in de prijzen. (Foto: Els Broers)