Niets leuker dan ijspret.
Niets leuker dan ijspret. (Foto: aangeleverd)

Wekelijkse ijspret bij IJs- en Inline skateclub

PURMEREND - Hoewel Koning Winter zich nog niet echt laat gelden, zijn de leden van de IJs- en Inline skateclub Purmerend op alles voorbereid. Wekelijks rijden senioren en jeugdleden hun rondjes op de ijsbaan De Westfries in Hoorn. Wat hen betreft kan de winter beginnen, dat wil zeggen: schaatsen op natuurijs is het mooiste dat er is.

Echt verwend zijn we natuurlijk niet als het over natuurijs gaat. Maar toch … als het zo ver is dan moet je voorbereid zijn. En dat zijn ze, de leden van de Purmerender IJsclub. De jongste jeugdleden schaatsen op zaterdagochtend van 10 tot 11 uur en zij krijgen van ervaren instructeurs de fijne kneepjes van de schaatsport bijgebracht. Het is iedere week weer een feest om te zien hoe snel de jonge schaatsers zich weten voort te bewegen op de gladde ijzers.

Lid worden?

Lid worden? Kijk op de website van IJs- en Inline skateclub. Het schaatsseizoen is pas halverwege en het is dus nog zeer de moeite waard om nu lid te worden. Ook is het mogelijk om eerst twee (gratis!) proeflessen te krijgen. Meld je via dezelfde website aan en je kunt zelf ervaren of schaatsen iets voor je is.