Onlangs presenteerde Yoeri van den Busken (tweede van rechts het boek aan Alexandra Radius en Han Ebbelaar.
Onlangs presenteerde Yoeri van den Busken (tweede van rechts het boek aan Alexandra Radius en Han Ebbelaar. (Foto: aangeleverd)

‘Ander licht’ bij boekhandel Stumpel

PURMEREND - Zaterdagmiddag 17 december staat tussen 14.00 en 16.00 uur alles bij de Purmerendse boekhandel Stumpel in het teken van ‘Ander licht’. Schrijver Yoeri van den Busken zal in de winkel aan de Hoogstraat het 312 pagina’s tellende fotoboek met het bijzondere werk van zijn vader signeren, plus enkele voetbalbiografieën die hij eerder schreef. 

Signeersessie Yoeri van den Busken en gratis workshop 

Daarnaast verzorgt docent beeldende vormgeving Natasha Meijer-van den Busken een creatieve workshop voor kinderen en volwassenen vanaf zes jaar. Mede vanwege de feestdagen is het thema eveneens ‘Ander licht’. Deelname is gratis. Voor bezoekers staat er een glas glühwein of warme chocolademelk met wat lekkers klaar. 

Beemsterling Yoeri van den Busken produceerde tot op heden 21 boeken, over sport maar ook over diverse familiebedrijven. Als eerbetoon aan zijn in 2017 overleden vader – de theaterfotograaf Hans van den Busken – presenteerde hij in oktober ‘Ander licht’ in het Amsterdamse DeLaMar. Het staat vol met iconen uit het verleden, van Louis Armstrong en Édith Piaf tot Wim Sonneveld en Ramses Shaffy. 

Het zogenoemde ‘koffietafelboek' wekte lovende reacties, onder anderen van Tonny Eyk, Jasperina de Jong, prinses Beatrix en het danspaar Alexandra Radius & Han Ebbelaar. Het boek is bij Stumpel te koop voor een speciale feestmaandprijs van € 39,90.

Yoeri maakte het als eerbetoon.