Het Oude meesters Carolkoor.
Het Oude meesters Carolkoor. (Foto: aangeleverd)

Oude Meesters Carolkoor in de regio

REGIO - In 2019 werd het Oude Meesters Carolkoor opgericht onder leiding van dirigent Joep van der Oord. Het koor reed destijds in een oude Amerikaanse schoolbus door de hele gemeente om het culturele seniorenproject Oude Meester te promoten. Op alle locaties zorgde dit voor een unieke Kerstsfeer met muziek, vuurkorven, glühwein en lekkers. In 2020 en 2021 kon dit wegens Corona niet doorgaan. Maar nu keert het koor terug!

Op zaterdag 17 december aanstaande trekt het Carolkoor weer door de gemeente. Gehuld in kleren in Dickensstijl treedt het dan op voor senioren en iedereen die even wil genieten van de Kerstliederen in Edam, Volendam, Oosthuizen en Beets.

Dirigent Joep van der Oord vertelt: "Dit jaar ziet alles er weer goed uit. De repetities zijn begonnen en we hebben er heel veel zin in om ons programma weer ten gehore te brengen. Het repertoire bestaat uit Engelse carols en Nederlandse kerstliedjes." Na een ronde door Edam, Volendam en Oosthuizen zal het slotoptreden van het koor rond 17:00 uur plaatsvinden in de Kerk van Beets, vergezeld van warme wijn en iets lekker erbij. Toegang gratis!

Wil je ook komen kijken en genieten van de warme, gezellige Kerstsfeer? Route en tijd:  13:30 d’Ye, Edam,  14:00 de Friese Vlaak, Volendam, 15:00 de Gouwzee, Volendam, 16:00 de Zeevanck, Oosthuizen, 16:30 grote Kerk, Oosthuizen, 17:00 de Kerk van Beets.