Heerlijk genieten met het hele gezin.
Heerlijk genieten met het hele gezin. (Foto: aangeleverd)

Winter Wonderland in Hippolytushoef

Hippolytushoef - De dames van de evenementencommissie Hippolytushoef hebben het voor elkaar gekregen: op vrijdag 16 t/m zondag 18 december vindt er een heel kerstspektakel plaats op het kerkplein, inclusief een heuse ijsbaan.

In no-time voor elkaar

Lisanne Huijs is enthousiast: "Op donderdagavond 10 november kreeg ik een berichtje met de vraag of we nog een kerstmarkt organiseren. Ik heb deze vraag direct doorgezet naar de dames in de evenementencommissie. Ze zeiden 'laten we het maar niet doen, het is voor ons allemaal de drukste tijd van het jaar en om dan ook nog een hele markt op te gaan zetten...'. Ik opperde dat we toch wel iets moesten doen met kerst. Zou een schaatsbaan niet super leuk zijn?  Direct kreeg dit idee bijval van iedereen. 'Oké, dit gaan we fixen', dacht ik. Maar dat viel in de praktijk toch een beetje tegen. Ik heb allemaal bedrijven gebeld maar helaas zat alles vol. Ze zeiden 'Joh Lisanne, dat ga je in zo'n korte tijd toch niet meer voor elkaar krijgen.' Maar dan kennen ze ons nog niet, als wij iets in het hoofd hebben dan laten we niet zomaar los!  En jawel hoor, hebbes, daar was de schaatsbaan!  We begonnen met een kleine baan, maar na een rondje passen en meten met de gemeente kunnen we nu een mooie grote baan neerzetten van 10 bij 20 meter. Daarna zijn we snel bij elkaar gekomen en hebben we onze plannen op papier gezet. Winter Wonderland was geboren!


Met hulp van verschillende sponsors kan iedereen een weekend schaatsplezier beleven. Zo'n 80 vrijwilligers maken Winder wonderland compleet met gezellige tenten en een koek en zopie tent. Daar schenken we heerlijke Glühwein, warme chocomelk, een koud biertje en een glaasje fris. Voor de echte liefhebbers is er natuurlijk een bak snert.

De evenementen commissie bestaat uit: Anja Kossen, Bianca Bakker, Lisanne Huijs, Marjon Kostwinder en Silvia Mentz.  

Ook Corinne Veldman-Louter van Buurtgezinnen Hollands Kroon is de dames dankbaar: "Opvoeden is ook leuke dingen doen met je kinderen. Niet voor alle Buurtgezinnen is dat altijd mogelijk omdat er niet altijd financiële ruimte voor is. Dat snappen de dames als geen ander. Ze hebben donaties binnen gekregen om kinderen te laten schaatsen en nu mag ik een aantal ijsbaankaartjes uitdelen aan 'mijn' Buurtgezinnen, hoe lief is dat!"


Programma:

Vrijdag 16 december: ijsbaan open van 12.00 uur tot 22.00 uur, om 19.00 tot 21.30  uur feest met DJ HighvalueS

Zaterdag 17 december: ijsbaan open van 12.00 - 22.00 uur, om 19.00 uur een spectaculaire kerstparade en om 19.00 tot 21.30 feest met DJ Rene

Zondag 18 december: ijsbaan open van 12.00 tot 22.00 uur en van 14.00 tot 15.45 uur een Kerstzangkoor o.l.v. Loes Keijzer.