Leden van Hollandia komen overal vandaan.
Leden van Hollandia komen overal vandaan. (FOTO: AANGELEVERD)

De weg terug naar de Derde Divisie

In deze tweewekelijkse rubriek een kijkje in de keuken van HVV Hollandia, de toonaangevende voetbalvereniging van Hoorn en omgeving. Dit artikel gaat over het beleidsplan.

Het bestuur van HVV Hollandia heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van 30 november de plannen voor de komende jaren bekend gemaakt. Een belangrijke doelstelling is het streven naar meer recreatieve leden. Tot voor kort moest je worden gevraagd om lid te worden van Hollandia, vanaf nu is iedereen welkom. Al moeten er voor nieuwe leden wel mogelijkheden zijn om opgenomen te worden in een team. Als hele elftallen zich aanmelden is dat natuurlijk het meest ideaal. Het opstarten van een meiden- en vrouwenvoetbaltak staat hoog in het vaandel. Op zondag worden nu meisjes getraind om volgend seizoen op niveau aan de competitie deel te nemen.
De ‘corebusiness' van Hollandia blijft het opleiden van spelers voor het eerste elftal, dan wel de top van het amateurvoetbal of, nog beter, het betaalde voetbal. Onlangs wees een nieuwe peiling uit dat HVV Hollandia op amateurniveau de vijfde jeugdopleiding van Nederland heeft. Dat is gezien de aanwezigheid van slechts een kunstgrasveld een topprestatie van alle jonge spelers, trainers en begeleiders. Overigens kunnen jongens en meisjes zich aanmelden voor de Open Dag op 18 december (zie www. hvvhollandia.nl). Iedereen is welkom.
HVV Hollandia staat open voor samenwerking met andere verenigingen op technisch vlak en wat betreft de accommodatie. De ‘Trots van Hoorn' zit krap in zijn jasje. Een tweede kunstgrasveld is zeer gewenst om te voldoen aan de extra trainingscapaciteit die een prestatieclub met zich meebrengt. Zeker als er aanwas van leden zou komen. Het hoofdveld is vaak in slechte conditie. Daarom heeft het bestuur geconcludeerd dat hier een mat met kunstgrassprieten op zijn plaats zou zijn.
Het mag duidelijk zijn dat Hollandia graag in het Julianapark blijft voetballen. De unieke locatie biedt mogelijkheden het complex multifunctioneel te benutten. Maar er is veel achterstallig onderhoud en dat wil het bestuur zo snel mogelijk uitvoeren. Ook staat verduurzaming hoog op prioriteitenlijstje. Inmiddels is HVV Hollandia een erkend leerbedrijf geworden en heeft de club een Verklaring Omtrent (goed) Gedrag (VOG) gekregen. In een door het bestuur en Projectgroep opgesteld beleidsplan is inclusie een belangrijk thema, evenals de sociaal maatschappelijke functie.
Alle plannen voor de nabije toekomst moeten ertoe leiden dat het eerste elftal van Hollandia terugkeert in de Derde Divisie waar het thuishoort.


Zondag 11 december, 14.00 uur: Hollandia-Velsen