Ieder jaar rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht.
Ieder jaar rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. (Foto: aangeleverd)

Schrijf een brief, verander een leven

HOORN - Amnesty International vraagt inwoners van Hoorn op zaterdag 10 december brieven te schrijven tegen onrecht. Dat kan die dag van 10.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek aan de Wisselstraat in Hoorn en van 10.30 tot 15.00 uur in het Claes Joesthuis bij de Oosterkerk.

Ieder jaar rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde individuen te verbeteren. Ook in Hoorn komen mensen samen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International op bovengenoemde locaties.

Liever thuis schrijven? Neem op bovengenoemde locaties een schrijfpakketje mee of in een van de andere bibliotheken. Maar je kunt ook digitaal schrijven. Kijk op www.amnesty.nl/write-for-rights .